Gura portitei in 1997-1998

Daca tot vorbim de acest paradis al Deltei Dunarii - Gura Portitei sa spunem si cum era odata, adica in 1997-1998 mai exact (eu de atunci ma duc acolo).

Prin anii respectivi cazarea era doar la cort si drumul pana acolo era o adevarata aventura frumoasa. Se lua trenul pana in localitatea Baia si de acolo fiecare cu ce se descurca. Tin minte ca in primul an am venit la ocazie cu un Aro cu 3 porci in spate ..., deci te descurcai cum se nimerea ca doar trebuia sa ajungi in "paradis".

Ajunsi in sat la Jurilovca existau diverse barci care faceau traseul Jurilovca - Gura Portitei, practic proprietarii barcilor asta faceau toata vara, transport pe lac si toata lumea era multumita.

In 1997 nu existau barci care sa faca traseul Jurilovca - Gura Portitei in 20 minute ca acum, toata calatoria se facea in 1,5 ore si ramaneai placut impresionat de la aceasta plimbare.

Odata ajunsi la Portita totul parca se schimba, un loc unde se intalneste marea cu Delta. O plaja imensa si o apa curata asa cum nu vezi pe litoralul nostru. Te intampinau 20-30 sau mult mai multe corturi in functie de perioada in care mergeai aici.

Dar care este pana la urma farmecul acestui Paradis ?
Simplu: linistea, plaja imensa, oamenii care veneau si mai vin aici si chefurile din fiecare noapte, unde ne strangeam 20-30 de insi in jurul unui foc de tabara din trestia uscata care era la discretie si unde se canta la chitari pana dimineata.

Cum este Gura Portitei acum, in 2012 - 2013 ?
Povestim intr-un post viitor sa inteleaga si cei ce nu au fost in vremurile bune la Portita si promit ca fac rost de niste poze din acele vremuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu