Tarife cazare Gura Portitei 2013

Extrasezon: 01.05.2013 – 15.06.2013 si 08.09.2013 – 30.09.2013


  • Casute 20 euro / noapte.
  • Camera  dubla fara terasa Delfinul, Egreta 35 euro / noapte.
  • Camera dubla  cu terasa Insula, Scoica 45 euro / noapte.
  • Camera dubla  cu terasa cu vedere lac Insula,  Casa Pescareasca 50 euro /noapte.
  • Apartamente, garsoniera Egreta, camera dubla lux, Insula 65 euro /noapte.
  • Apartament lux Insula 80 euro / noapte.


Sezon: 01.05.2013 – 15.06.2013 si 08.09.2013 – 30.09.2013


  • Casute 30 euro / noapte.
  • Camera  dubla fara terasa Delfinul, Egreta 55 euro / noapte.
  • Camera dubla  cu terasa Insula, Scoica 70 euro / noapte.
  • Camera dubla  cu terasa cu vedere lac Insula,  Casa Pescareasca 75 euro /noapte.
  • Apartamente, garsoniera Egreta, camera dubla lux, Insula 100 euro /noapte.
  • Apartament lux Insula 150 euro / noapte.


Tariful  include: cazare, transport (Jurilovca – Gura Portitei si retur), parcare  si mic dejun.

Corturile nu sunt permise in incinta complexului.

Vapor tur-retur: 60 lei / persoana.
Salupa: 250 lei / salupa (6 persoane / cursa).
Accesul la piscina:

  • piscina 20 lei / zi.
  • sezlong 15 lei / zi.

Parcare aer liber:
Parcarea este rezervata exclusiv turistilor cazati la Gura Portitei
5 lei / zi / autoturism.

Gura Portitei mai 2013

Mai exact cum arata Gura Portitei in 10 mai 2013.
Din cauza preturilor practicate la cazare si in special la mancare aglomeratia este prezentata in pozele de mai jos.
In luna mai berea la draft era 7 lei Heineken, apa la jumate tot 7 lei, pai la preturile astea ce dracu se asteapta astia?







Gura Portitei in 2013

Cum este in 2013 la Gura Portitei ?


Aglomerat cum se vede si in poza de mai sus.

Jalnic, o bataie de joc fata de turisti, preturi exagerate la cazare si conditii mult prea precare. Practic de aceea am facut blog-ul, ca sa ajung la acest post (vor urma si multe altele) si sper ca toata lumea care a fost la Gura Portitei anul asta sa-si spuna parea si aici.

Trebuia sa se numeasca atfel acest blog dar m-am gandit ca poate in viitor se va schimba ceva si nu trebuie sa sune atat de nagativ, pana la urma este un loc in care merita sa mergi si sa revii acolo.

Am fost de trei ori anul acesta la Gura Portitei si de 2 ori am auzit discutii de la turisti care venisera prima data acolo cum ca la anul se vor duce in Bulgaria.

Trist, mult prea trist, cand avem paradisul la noi in tara suntem nevoiti sa mergem la altii ca sa fim tratati ca niste oameni.

Acest articol va continua sub alte forme si veti afla mult mai multe, despre mancare, despre cazare, despre cat costa sezlongul la Gura Portitei, despre imprejurimi si despre parerea turistilor care au fost in 2013 la Portita.

Gura portitei in 1997-1998

Daca tot vorbim de acest paradis al Deltei Dunarii - Gura Portitei sa spunem si cum era odata, adica in 1997-1998 mai exact (eu de atunci ma duc acolo).

Prin anii respectivi cazarea era doar la cort si drumul pana acolo era o adevarata aventura frumoasa. Se lua trenul pana in localitatea Baia si de acolo fiecare cu ce se descurca. Tin minte ca in primul an am venit la ocazie cu un Aro cu 3 porci in spate ..., deci te descurcai cum se nimerea ca doar trebuia sa ajungi in "paradis".

Ajunsi in sat la Jurilovca existau diverse barci care faceau traseul Jurilovca - Gura Portitei, practic proprietarii barcilor asta faceau toata vara, transport pe lac si toata lumea era multumita.

In 1997 nu existau barci care sa faca traseul Jurilovca - Gura Portitei in 20 minute ca acum, toata calatoria se facea in 1,5 ore si ramaneai placut impresionat de la aceasta plimbare.

Odata ajunsi la Portita totul parca se schimba, un loc unde se intalneste marea cu Delta. O plaja imensa si o apa curata asa cum nu vezi pe litoralul nostru. Te intampinau 20-30 sau mult mai multe corturi in functie de perioada in care mergeai aici.

Dar care este pana la urma farmecul acestui Paradis ?
Simplu: linistea, plaja imensa, oamenii care veneau si mai vin aici si chefurile din fiecare noapte, unde ne strangeam 20-30 de insi in jurul unui foc de tabara din trestia uscata care era la discretie si unde se canta la chitari pana dimineata.

Cum este Gura Portitei acum, in 2012 - 2013 ?
Povestim intr-un post viitor sa inteleaga si cei ce nu au fost in vremurile bune la Portita si promit ca fac rost de niste poze din acele vremuri.

Localizare - Gura Portitei - harta



Gura Portitei este situata pe malul Marii Negre la 17 km de satul Jurilovca cel mai apropiat loc pe uscat de acest paradis al Deltei Dunarii.

 Din Jurilovca trebuie sa iei salupa sa strabati lacul Golovita si esti la Gura Portitei cam dupa 20-25 de minute.

 Peisajul este mirific, esti incantat doar din plimbarea cu salupa, iar cand ajungi la Portita ... surpriza, totul este cum nu te asteptai, mult mai frumos. Este singurul loc din Delta Dunarii unde ai delta si mare in acelasi loc, un peisaj de vis.